SOCIAL MEDIA

Uusi vuosi - uudet kujeet

tiistai 1. tammikuuta 2013
Uuden vuoden ensimmäisinä hetkinä on usein tapana antaa lupauksia. Monet laihduttajista ovat varmasti luvanneet itselleen entistä liikunnallisemman vuoden. Miten lupauksista siirrytään niiden lunastamiseen? 

Uutena vuotena ei kannata luvata kieltäytyä tai luopua sinulle tärkeistä asioista. Uhkailemalla, kiristämällä tai palkitsemalla tehty elämänmuutos saattaa sopia kuuriksi, mutta pitempiaikaisia kieltäytymismuutoksia ei hampaat irvessä jaksa noudattaa. Jos tarkoituksenasi kuitenkin on luopua herkuttelusta ja löhöilystä, täsmennä lupausta kohti tavoitetta. Voisitko luvata itsellesi uusia ruokailukokemuksia, aistikkaita ulkoiluhetkiä, miellyttäviä liikuntakokemuksia ja energistä, sutjakkaa oloa? Onko laihdutustavoitettasi tarpeen täsmentää tai tarvitsetko tavoitteen toteutumista tukevia mielikuvia lisää?

Lupaukseen liittyvää tavoitetta kannattaa itselleen säännöllisesti hehkuttaa muutenkin kuin vain vaakalukemien tai pienempien vaatekokojen numeroina. Miltä näytän, kun lupaus on lunastettu? Kuinka kevyeltä oloni silloin tuntuukaan? Mitä silloin teen ja keiden kanssa nautin tavoitteen toteutumisesta? Mielikuvat, kuvitellut tunnelmat ja tavoitteen toteutuminen kannustavat silloinkin, kun laiskottaa, on pimeää tai sataa lenkille lähtiessä. Hehkuvaa tavoitekuvaa kuvitellessa askel nousee kepeästi ja liikunta maistuu.


Näillä sanoilla hyvää uutta vuotta!

Meikäläinen viettää sen melkein rauhallisissa tunnelmissa. Ite en tänä vuonna ota mitään alkoholia, vaan minäpä olen kuskina! Pian laitan jotain mukavampaa päälle ja laitan korut ja meikit yms. Olkaa te muut kiltisti.

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! ♥
Vastaan kommenttiisi 99% varmuudella!