Slider

Erolapsen mietteitä

keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Kyllä, minäkin olen erolapsi, niinkuin varmasti moni muukin. Mun vanhemmat eros joskus, kun olin ala-asteella. Itseasissa taisin olla 12 -vuotias, koska sain jo itse päättää kumman luokse muutan, tai siis tässä tapauksessa lähdenkö äidin matkaan vai jäänkö isän luo. En lähtenyt äidin mukaan, vaan jäin isän luo. En tiedä minkälaista mun elämä olis voinu olla, jos olisinkin tehnyt toisin. Jossittelu on niin turhaa.


Minkälaista on sitten olla erolapsi?

Kysymys, johon en oikein tiedä vastausta. Se on surullista, mutta en toisaalta osaisi myöskään nähdä vanhempiani yhdessä. Tosiasia on se, etten nähnyt ikinä että vanhempani olisivat olleet onnellisia. Se mikä eniten ärsyttää, on se, että kun jompikumpi vanhemmista tapaa jonkun uuden kumppanin. Ei siinä toisaalta ole mitään pahaa, päinvastoin, minä saan myös uuden ihmisen elämääni. MUTTA sitten kun käy niin ikävästi että tulee ero, menetän henkilön, joka on muodustunut joillain tapaa tärkeäksi. Vaikka tottakai onhan se sille vanhemmallekkin raskasta. Mun elämään on mahtunut muutama tälläinen uusi tärkeä ihminen, mutta kun ero on tullut, en ole ollut enään yhteydessä henkilöön, joka OLI hetken minulle tärkeä. Mä en osaa puhua vanhempien uusista kumppaneista isä,- tai äitipuolina, vaan ne ovat vain vanhempien kumppaneita. Tällä hetkellä molemmat vanhemmistani elävät yksin. Ehkä pahinta on kuitenkin ollut se, että jos tällä uudella kumppanilla on ollut lapsia, niistä lyhyessäkin ajassa muodostuu sisko,- tai velipuoli. Minulla on ollut yksi velipuoli, joka muodostui minulle tärkeäksi ja voin kertoa että oli ihanaa, että edes hetken minulla oli VELIpuoli. Vaikka se oli ihan suunnattoman p*rseestä, että menetin hänet kuitenkin niin nopeasti.

Myöskään se ei ole kivaa, että joka juhlapyhä, varsinkin jouluna ja uutena vuotena täytyy miettiä, kumman luona sen vietän. Tottakai joulu on ihan eri asia, koska se vähän niinkuin kuuluukin olla "perheen" kesken, eli isän tai äidin kanssa. Kuitenkin joudun miettimään sitä vieläkin, että mitä äiti ajattelee jos olen nyt isän luona tai mitä isä ajattelee jos olen äidin luona ja hän joutuu olemaan yksin jouluaaton yms. Jotenkin en haluaisi ajatella enään sitä, koska olen aikuinen ja mulla pitäis olla oma elämä, mutta joudun sitä silti ajattelemaan.

Onko siellä joku myös erolapsi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! ♥
Vastaan kommenttiisi 99% varmuudella!

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Minna Karoliina 14.12.2018