• LIFESTYLE • KYNNET • MUSIIKKI • KAUNEUS • KOSMETIIKKA •

Luukku 21 • Glögijuustokakku

21.12.2017
Ilahdutin työtovereita, ja tein ensimmäistä kertaa elämmäsi glögijuustokakun!




Tarvitset:

Pohja:
150g piparkakkuja
75g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
1tlk vispiermaa
1rs maustamatonta tuorejuustoa
1prk piparkakku rahkaa
1dl tomusokeria
½tl kanelia
3rkl glögiä

Kiille:
4 liivatelehteä
1dl vettä
3dl glögitiivistettä

Ohje:

1. Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
2. Upota liivatteet runsaaseen, kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, rahka ja kaneli. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna glögi. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
3. Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen. Lisää sen jälkeen kiille täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. 


Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! ♥
Vastaan kommenttiisi 99% varmuudella!

Auto Post Signature

Auto Post  Signature