Luukku 9 • Onko joulu kallista aikaa?

lauantai 9. joulukuuta 2017
Tässä luukussa olisi tarkoitus käsitellä ja puhua rahasta ensimmäistä kertaa blogin historian aikana. Ainakaan en nyt muista että olisin ikinä siitä asiasta avautunut.  Vaikka itsekin olen sitä mieltä, että raha ja sen käyttäminen ei oikeastaan kuulu blogiin jaettavaksi, koska se on jokaisen oman asia, ja pelkkä ostosten esittely saa ihmiset kyselemään "miten sulla on varaa" yms. Mutta tässä postauksessa haluan kuitenkin jakaa omia ajatuksia liittyen rahan menoon juurikin näin jouluna.


Koska ihanat joulukalenterit söi aikamoisen budjetin, on se pois kaikesta muusta jouluun liittyvistä menoista, mutta mihin sitä rahaa oikeastaan jouluna sen kummemmin tarvitsee? Tässäpä postauksessa se selviää..

Tänä jouluna mulla oikeastaan menee rahaa ainoastaan yhteen asiaan, ja se on ruoka. Mä tingin kaikesta muusta, paitsi kunnon jouluateriasta en tingi yhtään. Kinkku on yksistään jo aika arvokas, ainakin tänä jouluna tälläiselle työttömälle, mutta kinkku täytyy olla! Kinkun metsästämisessä kannataa ehkä käyttää aikaa, että löytää mahdollisimman halvan, ja ehkä sen kinkun ei tarvitse kuitenkaan mikä jätti kokoinen olla.

Vaikka joulukuussa niihin ei mene rahaa, niin tottakai ne joulukalenterit on yksi suuri rahareikä, niinkuin esimerkiksi tänä jouluna, koska nykyään on niin monenlaista ihanaa kalenteria myynnissä, että niitä on jotenkin vaikea vastustaa. Mikähän siinäkin on? Jos järjellä miettii, niin ihan hyvin pärjäisi ilman, mutta itse olen ainakin jäänyt niin koukkuun, että pakko se on yksi tai kaksi kosmetiikkakalenteria ostaa..

Mihin sitä rahaa menisi jos sitä olisi ylimääräistä?

Joululahjat: Tottakai jos olisin töissä, saattaisin jopa harkita joululahjojen ostamista, mutta tänä vuonna ei. Mä haluaisin kuitenkin ostaa jotain oikeasti hyviä joululahjoja, enkä mitään krääsää, koska en itsekään haluaisi mitään turhaa krääsää nurkkiin lojumaan. Toiseksi en osaisi välttämättä ostaa mitään kunnollista joululahjaa kenellekkään.

Uusia joulukoristeita: toki joka joulu "tarvitsisi", ainakin tälläinen hullu jouluihminen, mutta tänä vuonna en ole ostanut yhtään mitään uutta, joka on ehkä hyvä asia. Ehkä ensi jouluna tulee ostettua jotain uutta.

Just tällä hetkellä mulla ei tuu muuta mieleen, tottakai ehkä jos olis rahaa käytettävissä enemmän, keksis paljonkin ostettavaa, mutta ei voi mitään. Osittain oma vika.
Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! ♥
Vastaan kommenttiisi 99% varmuudella!

Auto Post Signature

Auto Post  Signature