Beibe mä oon sun suurin fani

keskiviikko 24. tammikuuta 2018
Otsikko lainattu Antti Tuiskun Suurin fani - kappaleesta!

Halusin ihan kokonaisen postauksen tehdä fanittamisesta. Minkälainen fani itse olen, missä menee fanittamisen rajat ja miten määrittelen tosi fanin. Itse en osaa fanitaa muita julkkiksia kuin laulajia ja artisteja. En voisi esimerkiksi kuvitella fanittavani mitään tubettajia, mutta toisaalta tuntuu että oon liian vanha edes fanittamaan vloggaajia. Sanottakoon nyt se, etten itse heitä pidä edes julkkiksina. Sori jos joku pahoitti mielensä tästä!


Itse olen aika erikoinen fani. Haluan keinolla millä hyvänsä päästä artistin lähelle, mennä pyytämään yhteiskuvaa, mutta samalla olen kuitenkin, että voi ei, kehtaanko mä nyt mennä häiritsemään noin vain. Mutta tottakai keikkojen jälkeen yhteiskuvat tavallaan kuuluu siihen juttuun, ei tietenkään kaikilla artisteilla. Olen huomannut että keikkojen jälkeen jotkut jää jopa hetkeksi pyörimään ihmisten ilmoille ja jotkut taas häipyvät heti takahuoneeseen. Mutta se on jokaisen artistin ihan oma asia, jos ei halua jäädä ihmisten ilmoille ja se on ihan fine.

Tosifani. Mä en osaa tosifania määritellä sen tarkemmin, mutta sen verran voin avata, ketä artistia fanitan oikein tosissani. Jos joltain on jäänyt huomaamatta, niin meikäläinen fanittaa erittäin paljon Aikakoneen Sania. Ainoa artisti jonka keikoilla pyrin käymään aina kun on mahdollista. Jos nään lehtijuttuja Sanista, ostan sen ja laitan talteen. Jokaisen keikan jälkeen haluan ottaa yhteiskuvan. Jos Sani on jossain ohjelmassa, se on pakko katsoa. Jos Sani tulisi kadulla vastaan, menisin varmaan ihan sekaisin, kun taas muut julkkikset saisi mennä vapaasti minun osaltani. Okei, en mä oikeasti tiedä mitä siinä tilanteessa tekisin, voi olla että antaisin Sanin mennä vapaasti, lähinnä tarkoitin sitä, että muut julkkikset ei herättäisi minussa mitään erikoisia tunteita tai fiiliksiä.


Missä menee fanittamisen rajat? Mun mielestä liika häirintä ei ole kauhean kivaa, enkä ikinä pystyisi/haluaisi olla sellainen fani, joka tyyliin seuraisi julkisilla paikoilla, ottaisi selvää koti osoitteesta ja alkaisi kotirauhaa rikkomaan yms. Keikkojen jälkeenkin just se yhteiskuvan pyytäminenkin tuntuu häirinnältä. Mutta kun olen sen kuvan saanut, yleensä kiitän ja poistun onnellisena siitä tilanteesta, enkä jää siihen pidättelemään sitä artistia, vaikka kuinka haluaisin jäädä juttelemaan. Ennenkaikkea pitäisi julkkiksille antaa sitä yksityisyyttä. Jos näkee tuolla kaduilla jonkun julkkiksen, sen pitäisi saada liikkua vapaasti. Keikat ja muut tilaisuudet ovat yleensä sellaisia paikkoja, jossa sen artistin tai muun julkkiksen pääsee näkemään. Myöskin keikkojen aikana annan artistin laulaa, mikään ei ärsytä niin paljon keikoilla kuin se, että joku känniääliö tulee lavan eteen ja yrittää keinolla millä hyvänsä saada laulajan huomion. Niinkun ei. Kaikki julkkikset ovat loppujen lopuksi kuitenkin ihan tavallisia ihmisiä.

En tiedä osasinko tästäkään aiheesta kirjoittaa selkeästi, mutta toivottavasti ymmärätte näitä mun ajatuksia. ♥
Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! ♥
Vastaan kommenttiisi 99% varmuudella!

Auto Post Signature

Auto Post  Signature